SEO uitbesteden: De voor- en nadelen

Zoals je misschien al gemerkt hebt, is SEO een tijdrovende klus die specifieke kennis vereist. We kunnen ons voorstellen dat je hier misschien niet altijd zelf over beschikt. Als dat het geval is, dan kan het uitbesteden van SEO de perfecte oplossing voor jou zijn

In dit blog bespreken we alle voor- en nadelen van het uitbesteden van SEO, zodat je goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden die er zijn. Vervolgens kun je een weloverwogen keuze maken.

Download inbound marketing gids

floor-van-dijk-webiteers

Waarom SEO Uitbesteden?

Wanneer je online op zoek bent naar een product of dienst begint je zoektocht waarschijnlijk op Google. Dat is tenminste waar bijna 90% van de Nederlanders met hun zoekopdracht begint. 

Bedrijven willen daarom met hun website goed vindbaar zijn. Om de kans dat jouw website op een goede positie in Google verschijnt te vergroten is het belangrijk dat jouw website op het gebied van SEO goed geoptimaliseerd is. Zo komt jouw link hoger in Google te staan wanneer een (potentiële) klant naar jouw product of dienst zoekt. Wanneer jouw website goed vindbaar is, zal jouw online aanwezigheid een boost krijgen.

Lees ook: Wat is SEO en SEO? Uitleg en voorbeelden

 

De voordelen van het uitbesteden van SEO 

Er zijn tal van voordelen aan het uitbesteden van SEO. We vatten de belangrijkste hieronder voor je samen:

 • Tijdsbesparing
  Jouw medewerker die eerder wekelijks uren aan SEO-optimalisatie besteedde, kan die kostbare tijd nu gebruiken voor andere belangrijke taken. Dit maakt hem of haar ook een stuk efficiënter!
 • Expertise
  Als je niet veel kennis hebt van SEO en er zelf mee aan de slag gaat, loop je het risico dat je veel tijd en moeite investeert zonder de gewenste resultaten te zien. Geen zorgen! Door SEO aan professionals over te laten, ben je verzekerd van een succesvolle aanpak.
 • Goedkoper
  Geloof het of niet, maar het uitbesteden van SEO is vaak voordeliger dan het in dienst nemen van een specifieke SEO-specialist. Dat betekent meer waar voor je geld!
 • Up-to-date
  SEO optimaliseren is één ding, maar het bijhouden ervan is minstens zo belangrijk. Met zoveel andere zaken aan je hoofd kan het gemakkelijk vergeten worden. Geen paniek! Door je SEO uit te besteden aan een bureau, houdt deze alles nauwkeurig voor je in de gaten waardoor jouw website up-to-date blijft.

De nadelen van het uitbesteden van SEO

Natuurlijk zit er aan ieder voordeel ook een nadeel. En omdat je geen goede afweging kunt maken zonder de nadelen te bekijken, hebben we die ook voor je op een rijtje gezet.

 • Afhankelijkheid van het bureau
  Hoewel het uitbesteden van SEO bij een goed bureau voordelen heeft, betekent het ook dat je minder controle hebt over de SEO-strategie dan wanneer je het zelf zou doen. Toch kan dit zowel een nadeel als een voordeel zijn. Wanneer je met een betrouwbaar bureau werkt, kun je erop vertrouwen dat de SEO effectief wordt aangepakt.
 • Missende kennis van de branche
  Er bestaat een kans dat het bureau dat jouw SEO gaat oppakken, weinig tot geen kennis heeft van jouw branche. Dit hoeft echter geen groot nadeel te zijn. De SEO-specialist moet zich wellicht even in jouw branche verdiepen, maar het hoeft geen afbreuk te doen aan het resultaat. Bovendien kunnen SEO-tools de specialist ook al veel ondersteunen.
 • Bijkomende kosten
  SEO uitbesteden brengt uiteraard kosten met zich mee. Het is belangrijk om te beseffen dat deze kosten een investering zijn in het vergroten van je online zichtbaarheid en uiteindelijk je bedrijfsgroei.

Lees ook: On page SEO en inzichten uit Google Search Console: Hoe werkt dit precies?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een SEO bureau?

Bij het kiezen van een marketingbureau om je SEO uit handen te nemen, zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst spelen ervaring en expertise een cruciale rol. Zoek naar een bureau dat bewezen succes heeft in SEO en bekijk hun campagnes. Let er daarbij goed op of hun specialisaties aansluiten bij jouw branche en doelen.

Het is ook verstandig om naar referenties te vragen en online reviews te bekijken om de kwaliteit van het bureau te beoordelen. Daarnaast bieden case studies inzicht in de behaalde resultaten en kunnen ze je helpen een weloverwogen keuze te maken. Transparantie en communicatie zijn ook essentieel in de samenwerking met een marketingbureau. Zorg ervoor dat het bureau open is over hun werkwijze en strategieën, en dat ze regelmatig rapporteren over de voortgang en resultaten van je campagnes.  

Een grondig zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse zijn noodzakelijk om de beste strategieën te bepalen. Het bureau moet data-gedreven beslissingen nemen om de effectiviteit van je SEO-inspanningen te maximaliseren. Vermijd bureaus die een one-size-fits-all benaderingen hanteren. Een gepersonaliseerde strategie is essentieel om succes te behalen in SEO. Jouw bedrijf is uniek, en een aanpak op maat zal betere resultaten opleveren. Ook resultaatgerichtheid is van groot belang. Het marketingbureau moet meetbare resultaten nastreven, zoals stijgingen in organisch verkeer, zoekranglijsten en conversies. Wees echter sceptisch over onrealistische beloftes die te mooi lijken om waar te zijn.

Bij het vergelijken van de kosten van verschillende bureaus, is het belangrijk om niet alleen te focussen op de laagste prijs. Kwaliteit is cruciaal bij SEO, dus vraag om een gedetailleerde offerte om een goed beeld te krijgen van wat je krijgt voor je investering. Aangezien SEO een doorlopend proces is, is het van belang om een bureau te kiezen dat bereid is om langdurige ondersteuning te bieden. Het aanpassen van de strategie aan veranderende omstandigheden is namelijk van cruciaal belang om de concurrentie voor te blijven. 

Bouw een goede werkrelatie op met het gekozen bureau. Chemie en vertrouwen zijn enorm belangrijk voor een succesvolle samenwerking. Kies een bureau waarmee je gemakkelijk kunt communiceren en waarbij je het gevoel hebt dat ze echt begrijpen wat jouw bedrijf nodig heeft. Met de juiste keuze kun je samenwerken aan een succesvolle SEO-strategie die je bedrijf naar nieuwe hoogten zal brengen.

 

SEO uitbesteden bij Webiteers

Het uitbesteden van SEO biedt niet alleen tijds- en kostenefficiënte voordelen, maar garandeert ook dat jouw bedrijf het beste resultaat behaalt. Wil jij ook graag een stroom van bezoekers naar jouw website genereren? Wij staan klaar om jou te helpen! Ons team kijkt graag met je mee om te ontdekken hoe wij jouw online aanwezigheid kunnen versterken. 

Bekijk vooral of ons bedrijf aansluit op jouw wensen en behoeften.

 

Ontdek Webiteers